We zien om ons heen dat alles tegenwoordig om snelheid en massaproductie gaat. Dit zie je veelal terug in een wankele kwaliteit die zeer betaalbaar is maar zeker geen duurzaamheid biedt.
Uiteindelijk zijn we samen meer bewust over onze aarde, het gebruik van andere en meer duurzame materialen om zodoende veel bewuster te leven en te bouwen!


Nomads Dutch Chalets heeft daarom bewust gekozen voor een staaltje “Oerdegelijk Hollands” en biedt op haar haar chalets 12 jaar bouwtechnische garantie. Dat is royaal, gezien op woningen deze zelfde garantie 10 jaar wordt gegeven.

Onze chalets worden ambachtelijk vervaardigd en worden niet prefab aangeleverd. De isolatiewaarde van onze chalets hebben een RD waarde van 3.5+ en dat is vergelijkbaar met een woningbouw van 10 jaar geleden die we in onze chalets kunnen garanderen.
Zeker met de instabiele energiemarkt is dat fijn, je bespaart hiermee veel energie en dat willen we uiteindelijk met zijn allen ook bereiken. Goed voor de aarde en goed voor de portemonnee.

Onze A-kwaliteit materialen worden van eigen Nederlandse bodem ingekocht en onze vakmensen laten geen steek vallen om de kwaliteit te waarborgen in de bouw van onze chalets. Dit zorgt dan ook voor een mooi eindproduct waar we trots op kunnen zijn.
De gevelbekleding is geen kunststof, maar gemodificeerd fraké hout die de chalets een heel natuurlijke uitstraling geeft. De fraké is volledig onderhoudsarm en heeft als eigenschap door de natuurlijke bewerking van het hout, zonder chemicaliën een duurzaamheid biedt van minimaal 40 jaar. Het hout wordt op kleur gebracht met een olie, welke het hout enkel voorziet van een tint.

De kunststof met houtnerf kozijnen zijn antraciet uitgevoerd en zijn passend bij de chalet en als voordeel volledig onderhoudsarm. De zeer royale schuifpui en de mooie hoge ramen zorgen voor veel lichtinval in de chalet. Alle ramen zijn uitgevoerd in kiep – kantel – model.

De badkamer wordt standaard in de chalet aangebracht. Hierbij maken we gebruik van een zwevend toilet welke op standaard hoogte of wellicht op verzoek hoger kan worden geplaatst. Er wordt een badkamermeubel geplaatst compleet met wasbak en kraan. Ook de douchecabine wordt uitgevoerd met kraan en doucheset.

Uiteraard zijn er voor de chalets opties te kiezen, standaard wordt in onze chalets geen keuken of vloer aangebracht. Reden hiervoor is dat iedereen hierin een eigen smaak heeft en we dan ook graag laten zien wat de mogelijkheden zijn.

We vinden het leuk om indien gewenst samen de modellen keukens met u te bekijken en daarin zijn er diverse opties mogelijk qua deuren, laden, kasten en aanrechtbladen. Ook in vloeren zijn bij ons verschillende opties mogelijk, wij hebben een waaier met diverse PVC vloerstalen waarin een persoonlijke keuze door u kan worden gemaakt. Ook is het mogelijk om de keuken of vloer zelf te bestellen. De opties bespreken we graag met u!

We hebben speciaal voor mindervaliden een standaard model chalet, namelijk de Nomads Shaman samengesteld. Het is heerlijk om een eigen chalet te hebben waar je kan genieten van omgeving of de keuze kan maken om een chalet als investering aan te schaffen. Hierin is het natuurlijk prachtig dat we iedereen kunnen voorzien van deze mogelijkheid, of je goed ter been bent of diverse aanpassingen nodig hebt, we willen daar een pasklare oplossing voor bieden.